Pismo predsednika

Pismo predsednika

predsednik

Поштовани пријатељи,

Услов свих услова за политичке промене у Србији је смена политичких генерација. Време је да оду они који су на политичкој сцени већ 25 година. Време је да дођу они који никада нису били на власти, немају афере иза себе, нису купили дипломе… Они који ће у политику вратити поштење, морал, правду, родољубље и социјалну солидарност.

Да би се испунила правда у Србији мора бити донет Закон о испитивању порекла имовине свих политичара и тајкуна од 1990. до данас. Свима онима који не могу да докажу порекло своје имовине или су је стекли незаконито – имовина мора бити одузета! Не може да буде као да ништа није било! Ко је крао од народа и државе – мора да буде изведен пред лице правде!

У нашем друштву и држави породица коначно мора доћи на прво место. У Влади Републике Србије недостаје Министарство за бригу о породици. Борба против беле куге мора постати државни приоритет број 1. Свако новорођено дете треба да постане вест дана. Све социјално угрожене породице треба да имају државну заштиту. Нико не сме да одузима породични дом онима који су у дуговима. Нико у Србији не сме да буде гладан, нити остати без струје или воде.

Домаћи економски интерес мора доћи у први, а интереси странаца у други план. Србију морамо да запослимо у домаћој привреди, а не да сви постанемо јефтина радна снага код страних газда. Онај ко ради шест дана у недељи не сме живети на граници сиромаштва. Морамо зауставити распродају наших природних и привредних богатстава. Морамо ојачати домаће банке. Морамо обновити пољопривредно-индустријске комбинате и задруге. Морамо подржати породичне фирме. Наша производња, наша трговина и наш потрошач су наше економске светиње.

Нема живота без слободе. Нема народа без родољубља. Нема државе без патриотизма. Оданост према својој Отаџбини значи љубав према нашој деци, селу, привреди, здрављу, просвети, спорту, војсци, култури… Да будемо своји на своме, да бранимо оно што је наше, да волимо све што је племенито код других, да се не стидимо себе, да се поносимо својим народом и државом.

Да ова држава поново буде наша!
Да вратимо народу државу!
Да вратимо живот у своје руке!

 

Бошко Обрадовић
Председник Српског покрета Двери